Mitt Kreativa kaos men ändå Fokus

På mina kartongklädda väggar hänger bevis om ett utvecklande år. Från de första trevande uppgifterna till, för mig, storslagna oljemålningar. Jag minns när de var tomma och vita, förväntansfulla och smålutande. Jag minns när jag försökte greppa att jag skulle fylla dem med saker. Jag minns att den tanken var helt otroligt långt borta trots att jag stod där i min långklänning från Beyond Retro med ett färglära-hjul i handen.
Första dagen.

DSC_6752aa

Själv vet jag knappt hur det gick till. Det började med intagningsprover till en helt annan linje, på en helt annan skola, i en helt annan del av landet. Det började med en plötslig längtan efter att uttrycka sig i konstens fina värld och landade här. Här på Kreativt Fokus, vid havet.
Jag som var så rädd för havet.

Runt om mig på min lilla inbonade plats hänger alla mina trappsteg jag klättrat, fast i tuschträsket, fast i akvarellens vatten och nu, fast i oljans smet-kletiga värld. Gemensam nämnare har hela tiden varit färgen. Träd, färg och nyfikenhet. Att ha en nyfikenhet är ofta det som får en att hamna här, på en linje utan ramar, utan måsten och utan allt för stark styrning. En knuff åt rätt riktning då och då när man simmat in i ett nät någonstans är allt som behövs och det vet man om här. Det är fokus på dig. Fokus på hur du fungerar och för första gången har jag insett just det: Hur jag fungerar.

Jag har gått från att måla köksväggarna röda med tomatsås till att kunna uttrycka mig i något som jag så stolt kallar min konst. Och resan har varit så otroligt mycket tryggare med Kreativt Fokus att landa mjukt mot.

Jag som var så rädd för havet ligger ibland på bryggan nere vid hamnen och tittar på fiskarna som leker i sjögräset, räknar sjöstjärnor och hoppas på att få se en och annan havsräka. Jag som aldrig målade satt häromveckan och pratade konst med min konstnärsmorfar, klämde ur honom alla tips där fanns att ge. Jag som aldrig trodde att jag kunde måla föreställande deltog i modellveckan häromdagen.

Jag som inte visste vem jag var är konstnär.

/Ica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *